top of page

Historiek van het Lauws Gebak

In het jaar 1948 startte Marcel Bultynck en Paula Vandorpe met een mobiele frituurwagen op de plaats en het kreeg de naam “LAUWS GEBAK”.

 

De frituur was enkel open tijdens de weekends. De eerste friteuse was nog met steenkool, kun je je dat voorstellen het was een hele kunst om het vet op een bepaalde temperatuur te houden. De zaak nam uitbreiding en er werden verschillende camionetten de baan opgestuurd, niet alle frituurwagens hadden een vaste staanplaats want ze stonden waar er wielerwedstrijden of kermissen waren en dikwijls werd de rest van de frieten en oliebollen nog verkocht aan de cinema.

 

Alle zoons en dochters werden ingeschakeld om de zaak verder uit te breiden. In het jaar 1966 werd zoon Patrick 14 jaar, Marcel achtte de tijd rijp om dagelijks de zaak op Lauweplaats open te houden. Sedert is het niet meer gesloten geweest. Eerst stond de frituurwagen rechtover het café “de Sportwereld” en nadat de plaats gerenoveerd werd kreeg hij een nieuwe plaats en dit naast de kerk waar hij nu al staat van in het jaar 1984.

 

Op 1 juli 1984 hield Marcel het voor bekeken in de frituurwereld en liet het over aan zijn dochter Christel en schoonzoon Windels Jean-Marie. De wagen die er nu staat werd in februari 1994 geplaatst. In september 1994 heeft Jean-Marie de cursus frituur uitbater helpen opstarten en ondertussen geeft hij nog altijd les in Syntra-West in Kortrijk.

 

In november 2006 heeft Soezemie het Lauws Gebak vervoegd en in februari 2007 is zijn oudste dochter Annelies voltijds bij Lauws Gebak komen werken. Op 2 september 2008 werd het kerkplein verlaten voor een vast pand in de Leiestraat nr. 5 (eindelijk lopend water en eindelijk een toilet was de eerste reactie) ondertussen hebben An-sofie en Ben Windels het team vervoegd.

 

Dus Lauws Gebak houdt nog niet direct op met bestaan en kan het zeker nog een generatie verder.

 

Hopelijk kunnen wij jullie nog vele jaren van dienst zijn.

Alvast een dikke merci aan al mijn klanten die mij al jaren trouw zijn

met vriendelijke groeten Jean-Marie.

bottom of page